Groene dienstverlening

Door innovatieve oplossingen te implementeren, gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen en de efficiëntie van onze processen voortdurend te verbeteren, investeren wij in onze duurzaamheid. We benutten nieuwe technologieën en geavanceerde logistieke methoden om onze CO2-uitstoot te verminderen. Onze inzet voor duurzaam transport en logistiek wordt erkend door verschillende instanties en is bekroond met diverse milieucertificeringen.

Investeren in een duurzame toekomst

Als toonaangevende speler in de logistieke sector zijn we vastbesloten om een positieve bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst, terwijl we tegelijkertijd hoogwaardige diensten aan onze klanten leveren. Duurzaamheid zit in het hart van alles wat we doen. Wij hebben hart voor logistiek. 

Duurzame nieuwbouw locatie Assen

Sluyter Logistics Assen groeit én gaat verhuizen. Wij gaan nieuw bouwen op het bedrijventerrein Assen-Zuid. Een nieuwe locatie waarmee de opslagcapaciteit van ons warehouse verdubbelt. De twee vestigingen die wij reeds in Assen hebben worden daarmee samengevoegd op één locatie.

Op een perceel van vijf hectare en een pand van méér dan 17.000 m2 verdubbelen we in Assen de ruimte voor onze allround logistieke activiteiten. Opslag, overslag, distributie en dedicated vervoer; er komt meer ruimte om onze activiteiten nóg sterker in te zetten. De bouw start in de loop van 2023 en ons nieuwe pand zal volgens de voorgenomen planning eind 2024 worden opgeleverd.

Best in Class

Top 100 logistieke dienstverleners 

In juni 2023 werd ons harde werken om onze bedrijfsvoering, processen en dienstverlening te optimaliseren beloond met een prachtige positie als Best in Class in duurzaam transport.

Lees meer

BREAAM-NL Excellence

De BREEAM-NL Excellent gecertificeerde nieuwbouw

De nieuwbouw wordt gerealiseerd op bedrijventerrein Werklandschap Assen-Zuid. Op een perceel van vijf hectare dat zal bestaan uit warehouse/expeditie met laad-/losdocks, mezzanine en kantoorruimten. Palazzo architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp. Onder begeleiding van BrainStone B.V. (bouwmanagement/projectontwikkeling) is een robuust en toekomstgericht ontwerp tot stand gekomen. JVZ ingenieurs bedacht de constructie en Batenburg Installatietechniek staat voor een duurzame klimaattechniek met bijbehorende energiesystemen. Het pand wordt gebouwd volgens de BREEAM-NL Excellent eisen. Bij de ontwikkeling van de nieuwbouw speelde ook de logistieke efficiency een grote rol om de hoeveelheid transportbewegingen te verminderen.

Partner Diergaarde Blijdorp

Met trots delen we mee dat we partner zijn geworden van Diergaarde Blijdorp Rotterdam en daarmee de prachtige Amoerpanter sponsoren. Diergaarde Blijdorp is een waar Rotterdams icoon met een rijke geschiedenis van meer dan 165 jaar.

De missie van Diergaarde Blijdorp is het behoud en herstel van biodiversiteit door zich in te zetten voor bedreigde dier- en plantsoorten en door de bezoekers te inspireren de natuur te beschermen. Diergaarde Blijdorp streeft dit na door een beleid met als speerpunten o.a. natuurbehoud, dierenwelzijn, duurzaamheid, onderzoek en fokprogramma’s.

Lees meer

Groene bedrijfskleding

Bedrijfskleding gemaakt van gerecyclede petflessen

Ook ‘groene’ bedrijfskleding kan natuurlijk niet ontbreken. In samenwerking met Zijlstra Beroepskleding hebben we in 2022 nieuwe bedrijfskleding ontworpen.

De Sluyter Logistics bedrijfskleding is gemaakt van eerlijke en duurzame grondstoffen. Zo is een deel van de kleding gemaakt van gerecyclede petflessen. De nieuwe groene bedrijfskleding werd zeer positief ontvangen door onze collega’s. 

Bekijk onze video

Onze CO2-voetafdruk verkleinen

2021 was het jaar dat we bij Sluyter Logistics de eerste elektrische Renault Truck D bakwagen in gebruik namen. In 2022 werden de tweede en derde E-TECH trucks aan de lijst toegevoegd. De  actieradius van 230 kilometer van de bakwagens is ruim voldoende voor de regionale activiteiten waarvoor ze worden ingezet. Het feit dat klanten op deze manier volledig CO2-neutraal worden beleverd, is een belangrijk voordeel.

Lees meer

Nieuws

HVO100 Biodiesel in de schijnwerpers

Logistieke bedrijven doen er tegenwoordig alles aan om duurzame keuzes te maken en te innoveren. Ook bij Sluyter Logistics gaan we Groen... Lees meer

Verder lezen
Sluyter Logistics partner Diergaarde Blijdorp

Met trots delen we mee dat we partner zijn geworden van Diergaarde Blijdorp Rotterdam en daarmee de prachtige Amoerpanter sponsoren. Diergaarde Blijdorp... Lees meer

Verder lezen
Best in Class in de Top 100 logistieke dienstverleners

Sluyter Logistics is ‘Best in Class’ op duurzaam transport Dat we als duurzame logistieke dienstverlener op plek 66 in de Top 100... Lees meer

Verder lezen