Logistieke bedrijven doen er tegenwoordig alles aan om duurzame keuzes te maken en te innoveren. Ook bij Sluyter Logistics gaan we Groen Door. We onderzoeken verschillende vormen van brandstoffen en logistieke technologieën: van HVO100 Biodiesel tot elektrisch rijden en waterstoftechnologie. In dit artikel verdiepen we ons in elektrisch rijden en leggen we je uit waarom we daar bij Sluyter Logistics voor kiezen.

Elektrisch rijden en Sluyter Logistics

Niet alleen wij, maar ook onze klanten worden kritischer en gaan bewuster met verduurzaming om. Ze stellen duurzaamheid bij hun vervoerder daarom ook steeds meer op prijs. Bij Sluyter Logistics zijn we iedere dag actief bezig om onze diensten duurzaam aan te kunnen bieden. Op dit moment rijdt een deel van onze trucks op HVO Biodiesel. Een tussentijdse oplossing tot we volledig over kunnen gaan op elektrisch rijden. Het elektrisch wagenpark blijft de komende jaren gefaseerd uitgebreid worden en uiteindelijk is het doel om in 2030 100% Co2 reductie te realiseren.

Elektrische bakwagens

Ons wagenpark is aangevuld met 3 elektrische bakwagens voor dedicated transport. In Rotterdam, Assen en Apeldoorn. Onze klanten worden met deze elektrische bakwagens volledig CO2-neutraal beleverd. Het opladen gebeurt ’s nachts op de vestigingen, waar we beschikken over onze eigen laadpalen. Ook hebben we een elektrische transportbus rijden in Assen om emissievrij de binnenstad te kunnen beleveren.

Waarom kiezen wij voor elektrisch vervoer?

Betere luchtkwaliteit: Elektrische transport stoot geen schadelijke uitlaatgassen uit, wat bijdraagt aan een schonere en gezondere omgeving.

Stiller transport: Elektrische wagens zijn over het algemeen stiller dan traditionele voertuigen. Dit maakt ze ideaal voor nachtelijke leveringen en het vermijden van geluidsoverlast in bewoonde gebieden.

Hogere energie efficiëntie: Elektrische voertuigen hebben een stuk hogere energie efficiëntie dan elke andere brandstof. Het opwekken en transporteren van elektriciteit is namelijk een stuk efficiënter dan bijvoorbeeld diesel. Er gaat minder energie verloren tijdens de productie en transport.

Toegang milieuzones: De komst van de zero-emissiezones in 2025 brengt strengere regels met zich mee en dat stimuleert ons om ook naar nieuwe duurzame soorten transport te kijken. Door te investeren in elektrisch transport, bereiden we ons voor op toekomstige regelgeving.

Elektrisch transport in de toekomst voor Sluyter Logistics

We zetten ons momenteel volop in om ons elektrisch wagenpark flink uit te breiden. Los van dat steeds meer opdrachtgevers er om vragen, zien wij de noodzaak om nu te investeren. Voor 2024 staan er meerdere investeringen in ons elektrisch wagenpark op de planning. We breiden ons wagenpark uit met een zware elektrische bakwagen, een elektrische truck en op elke vestiging komt minimaal 1 elektrische bus.
Voor 2025 staan er ook al nieuwe investeringen op de planning. We willen onze elektrische vloot op de nieuwe locatie Assen-Zuid flink uitbreiden.

Groen door

Bij Sluyter Logistics gaan we met vol vertrouwen op weg naar een toekomst van duurzame logistiek. We zetten actief stappen om te kiezen voor milieuvriendelijkere opties en vernieuwing. Door ons in te zetten voor ons eigen ‘Groen Door’ initiatief, dragen we bij aan positieve verandering. We hanteren een combinatie van diverse strategieën om de uitstoot van CO2 te verminderen. Hierdoor benutten we doelgericht krachtige middelen om een duurzame koers te bewandelen. Met een grote mate van toewijding blijven we actief werken aan een toekomst waarin milieuverbetering centraal staat.