Zij-instroomtraject is succesvol

Het zij-instroomtraject van het Sectorinstituut Transport en Logistiek voor het beroep van vrachtwagenchauffeur heeft dit jaar een bijzondere prestatie behaald. De 15.000ste zij-instromer heeft succesvol de overstap gemaakt naar het beroep van vrachtwagenchauffeur. Dit geeft de effectiviteit van het branche-initiatief ‘ikwordvrachtwagenchauffeur’ goed weer.

Overstappen met ondersteuning en werkzekerheid

Het betreden van de transport- en logistieke sector als vrachtwagenchauffeur biedt kansen in een belangrijk vakgebied. Het is een beroep dat relevant en aantrekkelijk is voor velen vanwege de vrijheid, onafhankelijkheid en stabiliteit, en de variatie die het beroep met zich meebrengt. Deze moderne baan in een dynamische sector biedt zekerheid voor de toekomst. Er is veel werk als vrachtwagenchauffeur en er zijn ruime doorgroeimogelijkheden.

Om de financiële last van lesgeld te verlichten, is er een royale subsidie beschikbaar. Hierdoor hoef je slechts een bescheiden deel, tot maximaal 15%, van de opleidingskosten zelf te betalen. Dit gaat ook om de rijlessen voor het verkrijgen van een C(E)-rijbewijs. Daarnaast stelt de sector een baangarantie beschikbaar bij potentiële werkgevers om de keuze nog verder te vergemakkelijken. Na voltooiing van je opleiding kun je direct aan de slag.

Zij-instromen bij Sluyter Logistics

Bij Sluyter Logistics staan we heel positief tegenover zij-instroom. De zij-instromers die we tot nu toe hebben aangetrokken, zijn nog steeds werkzaam bij Sluyter Logistics. Denk je er zelf wel eens over na om te switchen van baan en wil je weten hoe dat precies gaat? Bekijk hier het verhaal van onze zij-instromer Machiel.