Als logistiek dienstverlener begrijpen wij de waarde van duurzaamheid als geen ander. Het is onze missie om niet alleen onze klanten te bedienen, maar ook onze leefomgeving te beschermen. Dat is waarom wij geloven in stadshubs als de toekomst van logistiek en leveringen en waarom wij vijf locaties voorbereiden om als stadshub te fungeren.

Ontwikkelingen in stadslogistiek

Vanaf 2025 zullen in 40 verschillende steden zogenaamde zero-emissiezones (ZE-zones) ingevoerd zijn. In deze gebieden mogen alleen schone (emissievrije) bestelbussen en vrachtwagens rijden. Dit is een belangrijke stap op weg naar volledig uitstootvrij wegverkeer in 2050. De ontwikkeling van stadshubs helpt bij het verduurzamen van de logistiek in Nederland.

Wat zijn stadshubs?

Stadshubs zijn centrale plekken aan de rand van de stad waar allerlei goederen, waaronder bouwmaterialen, eten voor restaurants en producten voor winkels, worden verzameld. Deze goederen worden overgeladen naar uitstootvrije voertuigen zoals elektrische vracht- of bestelauto’s of vrachtfietsen. Deze belangrijke hub-functie wordt steeds populairder, vooral omdat steden verplicht worden om hun stadslogistiek efficiënter te maken om aan milieudoelstellingen te voldoen en de drukte op de wegen te verminderen. Het uiteindelijke doel is om in de stad alleen nog maar gebruik te maken van milieuvriendelijke logistiek met behulp van stadshubs.

Duurzame leveringen met stadshubs

  1. Minder verkeersopstoppingen: stadshubs verminderen verkeersopstoppingen omdat ze fungeren als centrale punten voor het bundelen en optimaliseren van leveringen. Dit betekent minder voertuigen op de weg, minder vertragingen en minder uitstoot.
  2. Schonere voertuigen: stadshubs stimuleren het gebruik van schone en elektrische voertuigen, wat de luchtkwaliteit verbetert en de CO2-uitstoot vermindert. Hierdoor dragen ze bij aan de strijd tegen klimaatverandering.
  3. Efficiënte logistiek: onze logistieke operaties worden geoptimaliseerd dankzij stadshubs. Dit betekent snellere en betrouwbaardere leveringen voor onze klanten.

Is een stadshub geschikt voor uw bedrijfslogistiek?

Voor uiteenlopende sectoren kan een stadshub bijdragen aan een duurzame en efficiënte logistiek.

  • Detailhandel: stadshubs kunnen fungeren als distributiecentra voor detailhandelsbedrijven, waardoor efficiënte levering van producten naar stadscentra mogelijk is.
  • Logistiek en transport: bedrijven in de transport- en logistieke sector kunnen stadshubs gebruiken om goederen te consolideren en lokaal te verdelen.
  • E-commerce: e-commercebedrijven kunnen gebruik maken van stadshubs om hun leveringsprocessen te optimaliseren, vooral in stedelijke gebieden.
  • Horeca: restaurants en horecabedrijven kunnen stadshubs benutten voor de bevoorrading van verse ingrediënten en benodigdheden.
  • Gezondheidszorg: stadshubs spelen een rol in de distributie van medische benodigdheden en farmaceutische producten.
  • Duurzame initiatieven: stadshubs zijn geschikt voor bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid en verminderde milieu-impact.
  • Overheidsdiensten: overheidsinstanties kunnen stadshubs gebruiken voor de distributie van materialen en apparatuur naar verschillende stedelijke locaties.

Stadhubs van Sluyter Logistics

Naast onze duurzame nieuwbouwlocaties Assen en Rotterdam gaan ook Deventer, Tilburg en Amsterdam fungeren als stadshubs. Centrale punten waar goederen worden ontvangen, opgeslagen en vervolgens lokaal gedistribueerd naar eindbestemmingen in stedelijke gebieden. Hierdoor wordt vervuilend verkeer verminderd, de congestie in steden beperkt en wordt bijgedragen aan een meer duurzame logistieke aanpak.

Wilt u weten wat wij hierin nu al voor u kunnen betekenen? Neem telefonisch contact met ons op 06 – 40 57 53 89 of stuur ons een bericht via sales@sluyter-logistics.nl.