‘Groene’ bedrijfskleding

Met een groen en geel hart voor logistiek is duurzaamheid en innovatie bij Sluyter Logistics niet weg te denken.  Dus staken we onze medewerkers in een nieuw herkenbaar jasje.

Van moodboard naar samenwerking

We zochten hiervoor een partner die duurzaamheid en innovatie net zo belangrijk vinden als wij. Zo kwamen we uit bij Zijlstra Beroepskleding. Zijlstra maakte een gepersonaliseerd ontwerp als eerste voorstel. Daarna ontwierpen wij samen een special kledinglijn die voldoet aan al onze wensen. De werkkleding is gemaakt van 100% gerecycled polyester, vervaardigd uit PET-flessen. Een groene keuze dus.

Een duurzaam kledingpakket

De mogelijkheden bij het ontwerpen van special huisstijlkleding bleken eindeloos. Het voorstel gaf ons stof tot nadenken:

“In gesprek met Zijlstra Beroepskleding kozen wij ervoor vooral onze groene huisstijlkleur naar voren te laten komen in de kleding”, vertelt Denise, HR manager bij Sluyter Logistics. “Dit in combinatie met zwart. Chauffeurs zijn immers veel in de weer en zwart is minder besmettelijk. Je wil er natuurlijk wel netjes bij zitten als je de hele dag onderweg bent.”

Rekening houdende met de arbeidsomstandigheden van chauffeurs, is het in de wereld van transport ook belangrijk om goed zichtbaar te zijn. Zo zorgde Zijlstra voor het toevoegen van een reflecterend logo. Een stukje herkenbaarheid én zichtbaarheid.

Eén van onze doelen is om duurzaam vervoer mogelijk te maken. Duurzame werkkleding mag hier dan ook niet aan ontbreken. De kleding is duurzaam geproduceerd: alles is gemaakt van gerecycled polyester. Van T-shirts, polo’s, zip sweaters, soft shell jassen tot pilot jacks: we namen een volledig special pakket af dat uniek voor ons is ontworpen en ontwikkeld door Zijlstra Beroepskleding in samenwerking met Tailor & Stitch.

De eerste reactie van onze medewerkers

“Ik vind de kleding er netjes uitzien. Het zit top!”, zegt één van de medewerkers over de nieuwe kleding. “Perfect, strak, top!”, vult een collega hem kort en krachtig aan.

Waarom we kozen voor werkkleding in onze huisstijl:

  • Maatwerk huisstijl werkkleding versterkt onze merkidentiteit, waardoor het herkenbaar wordt voor onze klanten en het publiek. Wie Sluyter Logistics ziet rijden, herkent ons allereerst al aan de groen met gele vrachtwagens. Met bijpassende werkkleding zijn onze medewerkers van top tot teen in Sluyter-stijl.
  • Door werkkleding speciaal te laten ontwerpen, kunnen alle elementen helemaal aangepast worden op het comfort en de veiligheid van onze medewerkers. Door het toevoegen van de reflecterende logo’s en het kiezen voor stoffen waarin zij zich vrij kunnen bewegen is de werkkleding veilig en zit prettig.
  • Omdat werkkleding specifiek voor ons wordt geproduceerd, is het ontwerp afgestemd op de specifieke behoeften en kan de kwaliteit worden verbeterd. Hierdoor is het een duurzame keuze.
  • Mooie en herkenbare werkkleding is goed voor de teamgeest. Medewerkers die trots zijn op hun kleding, voelen zich nog meer verbonden met het bedrijf. En dat stralen ze ook uit!

Een prettige samenwerking

Zijlstra is op vier van onze vestigingen langs geweest zodat alle medewerkers de kleding door konden passen. Er werd goed meegedacht en door hun ervaring met andere transporteurs hebben wij een mooi en praktisch setje samengesteld! De medewerkers van Sluyter Logistics gaan nu veilig, duurzaam én herkenbaar de weg op!