Nieuwbouw Assen

Nieuwbouw Assen Zuid

Sluyter Logistics Assen groeit én gaat verhuizen. Wij bouwen nieuw op het bedrijventerrein Assen-Zuid. Een nieuwe locatie waarmee de opslagcapaciteit van ons warehouse verdubbelt. De twee vestigingen die wij reeds in Drenthe (Assen) hebben worden daarmee samengevoegd op één locatie.

Op een perceel van vijf hectare en een pand van méér dan 17.000 m2 verdubbelen we in Assen de ruimte voor onze allround logistieke activiteiten. Opslag, overslag, assemblage, distributie en dedicated vervoer; er komt meer ruimte om onze activiteiten nóg sterker in te zetten. De bouw is gestart in 2023 en ons nieuwe pand zal volgens de voorgenomen planning eind 2024 worden opgeleverd.

Sjouke Vogelzang| Sluyter Logistics

Sjouke Vogelzang
Vestigingsdirecteur

Meer weten?

Vestigingsdirecteur Sjouke Vogelzang van Sluyter Logistics Assen, kijkt uit naar de nieuwbouw en neemt u graag mee tijdens het bouwproject. Wilt u meer weten over de diensten en de mogelijkheden van Sluyter Logistics in Drenthe, kom dan in contact:

Sluyter Logistics Assen
Tel: 088 – 465 00 51
sla@sluyter-logistics.nl

Zoekt u opslagruimte in Assen?

Of het nu gaat om opslagruimte voor een korte termijn of langdurige logistieke behoeften, we zorgen voor de benodigde ruimte en aandacht voor uw goederen.

  Volg de ontwikkelingen

  Impressie nieuwbouw

  Hier vindt u een impressie van de nieuwbouw van Sluyter Logistics op bedrijventerrein Assen-Zuid.

  Nieuwbouw Sluyter Logistics in Assen Zuid

  Sluyter Logistics – Transportpartner Assen

  De komende 3 maanden zijn wij als Sluyter Logistics Assen te zien in de regionale bioscopen. Dit om onze nieuwbouw extra onder de aandacht te brengen bij het zeer diverse publiek.

  Bekijk hieronder onze Bioscoopreclame.

  Logistiek bedrijfsgebouw met BREEAM Excellent certificering

  De vraag

  Vanwege groei heeft Sluyter Logistics behoefte aan uitbreiding van haar opslagcapaciteit in de vorm van nieuwbouw in Assen. Met de nieuwbouw voegt Sluyter Logistics de twee huidige vestigingen in Assen samen en wordt de ruimte voor allround logistieke activiteiten verdubbeld. Wij kregen opdracht voor de realisatie van dit nieuwe distributiecentrum voor de logistiek dienstverlener. De BREEAM-NL Excellent gecertificeerde nieuwbouw wordt gerealiseerd op bedrijventerrein Werklandschap Assen-Zuid.

  Het project

  De nieuwbouw op een perceel van vijf hectare zal bestaan uit warehouse/expeditie met laad-/losdocks, mezzanine en kantoorruimten. Palazzo architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp. Onder begeleiding van BrainStone B.V. (bouwmanagement/projectontwikkeling) is een robuust en toekomstgericht ontwerp tot stand gekomen. JVZ ingenieurs bedacht de constructie en Batenburg Installatietechniek staat voor een duurzame klimaattechniek met bijbehorende energiesystemen. Het pand wordt gebouwd volgens de BREEAM-NL Excellent eisen. Bij de ontwikkeling van de nieuwbouw speelde ook de logistieke efficiency een grote rol om de hoeveelheid transportbewegingen te verminderen.

  De bouw start in november, waarna de oplevering naar verwachting zal plaatsvinden in augustus 2024.

  Nieuwbouw Sluyter Logistics in Assen Zuid

  De eerste paal

  Op feestelijke wijze is de start van de bouw van Sluyter Logistics in Assen ingeluid. Aan de Stegge Twello sloeg samen met Sluyter Logistics, bouwpartners en de wethouder van de gemeente Assen de eerste paal van de nieuwbouw op bedrijventerrein Werklandschap Assen-Zuid.

  Feestelijk de eerste paal voor Sluyter Logistics Assen in de grond geslagen

  Start van de nieuwbouw

  De start van onze nieuwbouw in Assen is eindelijk een feit! De grond langs de snelweg A28 op locatie Assen-Zuid wordt uitgegraven om de fundering te kunnen gaan maken.

  Ons nieuwe logistiek bedrijfsgebouw van maar liefst 17.000 m2 kent onder andere 15.250 m2 voor warehousing, 1.650 m2 mezzanine en 1.575 m2 kantoorruimten.

  Sluyter Logistics investeert in een duurzamere toekomst. Zo is ons nieuwe pand BREEAM NL Excellent gecertificeerd, robuust, onderscheidend en toekomstgericht.

  In samenwerking met Aan de Stegge Twello, Brainstone Bouwmanagement en projectontwikkeling, Batenburg installatietechniek, JVZ Ingenieurs en Palazzo zal de komende maanden het nieuwbouwproject volledig vorm gaan krijgen.

  Bouw volgens planning

  Er wordt op dit moment gewerkt aan de staalconstructie, vloeren en dak- en wandbeplating.
  Op korte termijn starten we met de gevels en kaders en worden op het kantoordeel groendaken gerealiseerd. Ondanks de vele regen die er gevallen is, is het gelukt de onderbouw op tijd gereed te hebben en is er direct na de kerst gestart met de staalconstructie. Daarmee loopt de bouw precies op schema. Het gebouw wordt gefundeerd op 4.000 HSP-palen en 1.200 funderingspalen. Bekijk hieronder de video van de voortgang:

  Steeds dichter bij het eindresultaat

  Een prachtig overzicht van de huidige situatie begin april op de bouwlocatie. De buitenkant van het gebouw begint al vorm te krijgen met de voltooide gevels en kaders. Ook binnenin ons toekomstige warehouse wordt er met man en macht gewerkt. De grond wordt zorgvuldig geasfalteerd om straks soepel alle logistieke operaties te kunnen ondersteunen. Daarnaast zijn de eerste stappen gezet in de opbouw van de mezzanine, een ruimte die straks voor meer mogelijkheden zal zorgen. Krijg een exclusief voorproefje van de voortgang in de onderstaande video: