Als full-service logistieke dienstverlener bieden wij verschillende diensten aan. Eén daarvan is warehousing. Om u een goed beeld te geven van wat warehousing inhoudt, leggen wij u hier uit wat warehousing precies is, wat de voordelen van warehousing zijn en waarom Sluyter Logistics ook uw logistieke dienstverlener is als het gaat om warehousing.

Wat is warehousing?

Met warehousing slaat u goederen tijdelijk op die u op een later moment verkoopt of distribueert. Het opslaan van goederen gebeurt in onze warehouses. Wij lossen de containers, zetten alle goederen op pallets en verzorgen de opslag van uw goederen. Onze warehouses zijn naast opslag ook geschikt voor de overslag van uw goederen. We ontvangen uw goederen en distribueren deze direct weer naar de ontvanger met onze eigen vrachtwagens. Volledig in eigen beheer van A tot Z. We hebben een ruime hoeveelheid laaddocks waar vrachtwagens kunnen uitladen.
Door uw warehousing uit te besteden aan ons kunt u volledig de focus leggen op uw core business.

Voor wie is warehousing geschikt?

Wanneer u uw goederen voor korte en/of langere termijn wilt opslaan, dan kunt u kiezen voor onze full-service warehousing. Opslagruimte bij Sluyter Logistics wordt onder andere gebruikt door fabrikanten, importeurs, exporteurs en groothandels. Op deze manier hoeft u geen voorraad in eigen beheer te houden. Dat scheelt in ruimte en in kosten.

Warehousing bij Sluyter Logistics

Voor opslag, overslag en value added logistics kunt u bij Sluyter Logistics terecht. Dagelijks verzorgen wij voor onze opdrachtgevers onder andere de orderpicking, stickering, ompakking en assemblage.

Om onze service zo goed mogelijk te verlenen maken we gebruik van een warehouse management systeem (WMS). Het WMS beheert uw complete goederenstroom in ons warehouse. Ons WMS heeft de mogelijkheid tot een interface met de systemen van onze opdrachtgevers. Zo bent u via uw eigen systeem op de hoogte van de actuele status van uw orders en voorraden.

Naast de opslag en overslag van goederen bieden we ook Value Added Logistics (VAL). Bij Value Added Logistics wordt waarde toegevoegd tijdens het warehouse proces. Soms wordt dit ook wel Value Added Service (VAS) of Value Added Warehousing (VAW) genoemd. Value Added Logistics is een verzamelnaam voor het creëren van toegevoegde waarde in de logistieke keten. Bij Sluyter Logistics bieden wij de volgende VAL-diensten aan: orderpicking, stickering, ompakking, assemblage en crossdocking. Op deze manier ontzorgen wij u zo veel mogelijk zodat u zich kunt focussen op uw core business.

De voordelen van full-service warehousing bij Sluyter Logistics

  • Volledig beheer van A tot Z

Doordat alle werkzaamheden bij totale uitbesteding voor u uit handen worden genomen, heeft u tijd om zich te richten op de kernactiviteiten van uw eigen bedrijf. Wij bieden totale ontzorging van uw warehousing.

  • Goed geregeld ICT proces

Bij Sluyter Logistics werken we met een WMS dat de mogelijkheid heeft tot een interface met uw eigen systeem. Zo bent u altijd op de hoogte van de actuele status van uw orders en voorraden.

  • Value Added Logistics mogelijk

Orderpicking, stickering, ompakking, assemblage en cross-docking. Belangrijke taken in het logistieke proces die wij voor u uit handen nemen. We verzamelen de juiste goederen om een bestelling samen te stellen, voorzien het van de correcte labels en codes voor verzending en zetten wanneer gewenst inkomende goederen meteen door naar uitgaande transporten zonder dat ze eerst in het magazijn worden opgeslagen.

  • Gebruik kunnen maken van het fijnmazige netwerk

Sluyter Logistics is de enige logistieke aanbieder in Nederland met een eigen fijnmazig netwerk. Hierdoor kunnen wij een flexibel en efficiënt logistieke dienstverlening voor u mogelijk maken.

  • Kostenbesparend

U betaalt enkel voor de ruimte die u gebruikt. Daarnaast hoeft u niet te investeren in nieuw personeel of in de opbouw van een locatie.

  • Professionele klantenservice

Sluyter Logistics staat bekend om de goed bereikbare klantenservice met ervaren medewerkers.

  • Duurzame partner

Daarnaast zijn wij een proactieve, groene partner gericht op kwaliteit, betrouwbaarheid en transparantie. We vinden voor de meest uiteenlopende logistieke uitdagingen altijd een duurzame oplossing en bieden logistieke oplossingen op maat.

Onze warehousing locaties in Nederland

Met een huidige capaciteit van circa 40.000 palletplaatsen (55.000m2) is er extra opslagcapaciteit aanwezig voor uw voorraad. We bieden warehousing aan op onze volgende locaties:

Warehousing nieuwbouw locatie Assen en Rotterdam

Vanaf medio 2024 hebben we een nóg grotere opslagcapaciteit in ons aanbod. Op de locatie Assen-Zuid breiden we uit naar méér dan 17.000 m2. De bouw begint in 2023. Neemt u hier een kijkje naar de plannen voor onze nieuwbouw Assen.

Naast onze locatie in het noorden van het land, breiden we ook uit in de Randstad. Vanaf eind 2024 vergroten we onze opslagcapaciteit ook in Rotterdam uit. De voortgang hiervan kunt u binnenkort via onze website volgen.

Neem voor warehousing vrijblijvend contact met ons op

Zoekt u opslagruimte, wilt u uw warehousing uitbesteden en zoekt u hierin een betrouwbare, full-service dienstverlener? We vinden voor de meest uiteenlopende logistieke uitdagingen altijd een duurzame oplossing. Neem dan telefonisch contact met ons op via 088-4650051 of mail naar sla@sluyter-logistics.nl.

Werken als warehouse medewerker bij Sluyter Logistics?

Werken als warehouse medewerker is een dynamisch en afwisselend beroep. Bekijk onze Werken Bij site met alle openstaande vacatures voor logistiek medewerker.