Bij Sluyter Logistics voelen we sterk de verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een duurzame en groene wereld. Als toonaangevend logistiek bedrijf erkennen we de impact van onze activiteiten op het milieu en streven we ernaar om deze te minimaliseren. Daarom hebben we besloten om nóg een belangrijke stap te zetten richting schoner vervoer door de aanschaf van zware elektrische trucks (EV-trucks) van Renault Trucks.

Waarom kiezen voor elektrische trucks?

Onze keuze voor elektrische trucks is gebaseerd op de dringende noodzaak om onze CO2-uitstoot te verminderen en de operationele efficiëntie te verbeteren. De wereld staat op een cruciaal keerpunt, waar de gevolgen van klimaatverandering steeds duidelijker en ernstiger worden. In deze context is het essentieel dat bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen en actief bijdragen aan de oplossing. Elektrische trucks bieden ons diverse voordelen:

  • Significante vermindering van CO2-uitstoot: in vergelijking met traditionele dieseltrucks, stoten elektrische trucks geen schadelijke emissies uit tijdens het rijden. Dit helpt ons aanzienlijk bij het verkleinen van onze ecologische voetafdruk.
  • Lagere operationele kosten: hoewel de initiële investeringskosten hoger zijn, zorgen de lagere kosten voor onderhoud en energie ervoor dat we op de lange termijn economisch voordeliger uit zijn.
  • Minder geluidsoverlast: de stille werking van elektrische trucks maakt ze ideaal voor stedelijke distributie, waar geluidsoverlast een probleem kan zijn.

Ondersteund door onderzoek

Uit onderzoek blijkt dat elektrische vrachtwagens aanzienlijk bijdragen aan de reductie van broeikasgassen. Volgens een rapport van de International Council on Clean Transportation (ICCT) kunnen elektrische trucks tot wel 60% minder CO2 uitstoten dan dieseltrucks, afhankelijk van de energiebronnen die voor de elektriciteitsopwekking worden gebruikt. Dit benadrukt de milieuwinst die wij kunnen behalen met onze nieuwe EV-trucks.

Verder toont een studie van het Environmental Defense Fund aan dat de overstap naar elektrische vrachtwagens in stedelijke gebieden niet alleen de luchtkwaliteit verbetert, maar ook de volksgezondheid bevordert door de vermindering van schadelijke uitstoot. Dit is vooral relevant voor logistieke bedrijven zoals het onze, die regelmatig in dichtbevolkte gebieden opereren.

Renault Trucks: onze partner in duurzaamheid

Wij hebben gekozen voor Renault Trucks vanwege hun vooruitstrevende aanpak en bewezen betrouwbaarheid in de ontwikkeling van elektrische voertuigen.

Renault T-serie E-Tech

  • Ontworpen voor regionale distributie: Deze truck is specifiek ontworpen voor regionaal goederentransport. Hij heeft een laadvermogen en bereik dat ideaal is voor dagelijkse leveringen binnen Nederland.
  • Emissievrij rijden: De Renault Truck T-serie E Tech stoot tijdens het rijden geen schadelijke emissies uit, wat bijdraagt aan een schonere luchtkwaliteit in stedelijke gebieden.
  • Geluidsoverlast: De stille werking van deze elektrische truck maakt hem perfect voor leveringen in stedelijke gebieden waar geluidsoverlast een probleem kan zijn, vooral tijdens nachtelijke leveringen.

De Renault Truck T-serie E Tech past perfect bij onze behoeften voor regionale logistiek en distributie. Deze modellen combineren geavanceerde technologie met uitstekende prestaties, wat essentieel is voor onze dagelijkse operationele vereisten.

Renault Truck’s inzet voor duurzaamheid sluit naadloos aan bij onze eigen waarden. De trucks zijn uitgerust met de nieuwste batterijtechnologie, waardoor ze een indrukwekkend bereik en een snelle oplaadtijd hebben. Dit betekent dat we onze operaties kunnen voortzetten zonder significante onderbrekingen, wat cruciaal is in de snel bewegende logistieke sector.

Samen Groen door

De overstap naar een volledig elektrisch wagenpark brengt ook aanzienlijke voordelen voor u als klant met zich mee:

  • Betrouwbare en duurzame leveringen: door te investeren in EV-trucks kunnen we u verzekeren van milieuvriendelijke leveringen. Wanneer u duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, bieden wij als logistiek bedrijf perfecte aansluiting bij uw bedrijfswaarden en kunnen we samen klimaatbewust zakendoen.
  • Verbeterde leveringsprestaties: elektrische trucks zijn stil en betrouwbaar, wat betekent dat leveringen efficiënter en met minder verstoringen kunnen plaatsvinden. Dit is vooral belangrijk voor leveringen in stedelijke gebieden waar geluidsoverlast een probleem kan zijn.
  • Innovatie en vooruitgang: onze investering in EV-trucks toont onze toewijding aan vooruitgang en biedt u de kans samen te werken met een moderne en vooruitstrevende logistieke partner.
  • Verhoogde klanttevredenheid: door de verbeterde efficiëntie en betrouwbaarheid van onze leveringen, kunnen we een hogere mate van klanttevredenheid garanderen. klanten waarderen niet alleen de tijdigheid van hun leveringen, maar ook het feit dat deze leveringen op een milieuvriendelijke manier worden uitgevoerd.

Onze toewijding aan een duurzame toekomst

Bij Sluyter Logistics nemen we onze verantwoordelijkheid voor een duurzame toekomst serieus. De aanschaf van Renault EV-trucks is een cruciale stap in onze inspanningen om schoner vervoer te bevorderen. We geloven dat deze investering niet alleen bijdraagt aan een beter milieu, maar ook aan de lange termijn groei en duurzaamheid van ons bedrijf.

Onze inzet voor duurzaamheid stopt echter niet bij de aanschaf van EV-trucks. We blijven voortdurend zoeken naar manieren om onze operaties te optimaliseren en onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Dit omvat het implementeren van energie-efficiënte praktijken in onze magazijnen, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en het bevorderen van een cultuur van milieubewustzijn onder onze medewerkers. We zijn vastberaden om voortdurend te innoveren en onze processen te verbeteren om een positieve impact te hebben op het milieu. Wij gaan Groen Door!